Welkom

 

Welkom op de site van Stichting Ambacht in Beeld (voorheen Stichting Windy Miller), opgericht in januari 2010.

 

In juni 2022 is de naam van de stichting gewijzigd in Stichting Ambacht in Beeld.

 

U vindt hier meer informatie over het doel en de bestuurssamenstelling van de stichting en informatie over initiatieven en projecten.

 

Het eerste project betreft een lange documentaire over de restauratie van molen De Huisman, gemaakt door cultureel antropoloog en documentairemaker Wendy van Wilgenburg.

 

Via deze website kunt u de trailer van de film bekijken en de DVD bestellen.

https://www.youtube.com/watch?v=NAgDpXrx_Bk&t=2s

Op 17, 18 en 19 mei 2013 organiseerde Stichting Windy Miller voor het eerst het documentaire filmfestival "Ambacht in Beeld - van Russische Matroesjka's tot Zaanse houtbouw" in de Fabriek in Zaandam.

 

Klik HIER voor het programma!

 

 

 

Van 30 mei t/m 1 juni 2014 organiseerden we het tweede Ambacht in Beeld Festival, in samenwerking met het Amsterdam Maker Festival, in Amsterdam-Noord.

 

Sinds 2015 heeft het Ambacht in Beeld Festival plaats in De Hallen in Amsterdam-West. De nieuwe locatie biedt met onder andere de Filmhallen en de Passage alle ruimte voor het uitgebreide programma met lezingen, debatten, masterclasses, filmvertoningen, demonstraties, performances en workshops.

 

In 2017 organiseerden we het eerste Craft in Focus Festival in New York City. Klik hier voor de video impressie van dit evenement. In 2019 volgde de tweede editie, wederom in Industry City, Brooklyn.

 

 



 

site by swell.nl